Обяви

„МЛАДШИ ЕКСПЕРТ” В ДИРЕКЦИЯ „АДМИНИСТРАТИВНО ПРАВНО ОБСЛУЖВАНЕ, ФИНАНСИ И УПРАВЛЕНИЕ НА СОБСТВЕНОСТТА” – 1 щатна бройка.

О  Б  Щ  И  Н  А     И  В  А  Н  О  В  О

 

О  Б  Я  В  Я  В  А   К  О  Н  К  У  Р  С

 

На основание чл. 44, ал. 1, т. 3 и ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА), чл. 10а от Закона за държавния служител, във връзка с чл.10, ал.1 и ал.2 от Закона за държавния служител (ЗДСл), чл. 13, ал. 1,  във връзка с чл.4, ал.1 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители (НПКПМДСл)

 

ЗА ДЛЪЖНОСТТА: „МЛАДШИ ЕКСПЕРТ” В ДИРЕКЦИЯ „АДМИНИСТРАТИВНО ПРАВНО ОБСЛУЖВАНЕ, ФИНАНСИ И УПРАВЛЕНИЕ НА СОБСТВЕНОСТТА” – 1 щатна бройка.

І. Минималните и специфични изисквания, предвидени в нормативните актове за заемане на длъжността са:

  1. Образователна степен – професионален бакалавър;
  2. Професионална област – икономика, стопански науки;
  3. Професионален опит –  не се изисква;
  4. Минимален ранг – V-ти младши;

ІІ. Допълнителни изисквания:

  1. Личностни умения и компетентности – умения за събиране, обработване и анализиране на информацията, умения за изграждане и поддържане на добри отношения вътре и извън администрацията, познаване на правилата на администрацията и административната среда.
  2. Да познава и ползва нормативните актове, свързани с дейността на длъжността- Закон за гражданската регистрация, Закон за българските лични документи, Семеен кодекс, Закон за администрацията, ЗМСМА, ЗДСл, КТ, подзаконовите нормативни актове към тях, както и наредбите на ОбС – Иваново;
  3. Да познава и ползва специализирани програми за гражданска регистрация, административно обслужване, управление на човешките ресурси, труд  и работна заплата.

ІІІ. Кратко описание на длъжността по длъжностна характеристика: Организира изпълнението и прилагането на Закона за гражданска регистрация, както и други законови и подзаконови нормативни актове, свързани с гражданската регистрация на физически лица. Изготвя проекти на трудови договори, допълнителни споразумения, предизвестия и заповеди за прекратяване на трудови правоотношения. Изготвя проекти на заповеди за назначаване, промяна на служебно правоотношение, освобождаване на държавните служители. Изготвя ведомости за заплати на наетите лица, граждански договори, платежни документи за месечни възнаграждения и осигурителни плащания

ІV. Начин за провеждане на конкурса: решаване на тест и интервю.

V. Необходими документи, които следва да бъдат представени от кандидатите за участие в конкурса са:

  1. Писмено заявление за участие в конкурса по чл. 17, ал. 2 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители (НПКПМДСл) – по образец /Приложение 3/;
  2. Декларация по чл.17, ал.3, т.1 от (НПКПМДСл) – декларация от лицето за неговото гражданство, както и за обстоятелствата, че е пълнолетно, не е поставено под запрещение, не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер на лишаване от свобода и не е лишено по съответен ред от правото да заема определена длъжност.
  3. Копия от документи за придобитата образователно-квалификационна степен;
  4. Копия от документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит и/или придобит ранг като държавен служител;

VІ. Място и срок за подаване на документи: Документите се подават лично или с изрично нотариално заверено пълномощно. Документите може да се подават и по електронен път, като в този случай заявлението по т.1 и декларацията по т.2, следва да бъдат подписани от кандидата с електронен подпис и следва да бъдат представени в 10-дневен (десетдневен) срок от деня следващ публикуването на обявлението за конкурса в сградата на Община Иваново, находяща се в с. Иваново, ул. „Олимпийска” № 75, ет. 1, стая № 7 – „Информационен център”. Задължително е представянето на оригиналите на копираните документи за сверяване от служителя, определен да приема документите. Телефон за контакти: 08116/22-53, вътр. 27.

VІІ. Граници на заплатата, определена за длъжността, съгл. Приложение № 1 към чл. 3, ал. 2 от Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация:   минимална -  650 лв. (шестстотин и петдесет лева), максимална – 1600 лв. (хиляда и шестотин лева).

VІІІ. Общодостъпно място, на което ще се обявяват списъците и други съобщения във връзка с конкурса: информационното табло на входа на Община Иваново и електронната страница на Община Иваново – www.ivanovo.bg.

 

 

О Б Я В А за провеждане на конкурс за вакантни длъжности във Военномедицинска академия за приемане на военна служба на лица, завършили граждански висши училища в страната или в чужбина

ВОЕННОМЕДИЦИНСКА  АКАДЕМИЯ

София 1606, ул. „Св. Г.Софийски” № 3

 

О Б Я В А

за провеждане на конкурс за вакантни длъжности

във Военномедицинска академия за приемане на военна служба на лица,

завършили граждански висши училища в страната или в чужбина

       1. Със заповед № ОХ-48/21.01.2021 г. на министъра на отбраната на Република България са  обявени 25 /двадесет и пет/ вакантни длъжности за военнослужещи във Военномедицинска академия за приемане на военна служба, след конкурс, на лица, завършили граждански висши училища в страната или в чужбина.

       2. Конкурсът се организира от началника на Военномедицинска академия и се провежда в две фази:

               2.1. Първа фаза: - Изпит по физическа подготовка. Провежда се по Единния армейски тест с проверка на следните четири норматива:

         норматив № 1 – изпълнение на коремни преси – брой за 90 секунди;

         норматив № 2 – изпълнение на лицеви опори – брой за 90 секунди;

         норматив № 3 – бягане „Совалка” – 10 х 10 метра;

         норматив № 4 – крос 1000 метра.

               2.2. Втора фаза: - Събеседване с кандидатите.

3 . Кандидатите е необходимо да отговарят на следните изисквания:

   3.1. да притежават образование, съответстващо на изискванията на длъжността;

  3.2. да не са по-възрастни от 40 години (към датата на сключването на договора за военна служба), а лицата, отговаряши на условията на чл. 141, ал. 6 от ЗОВСРБ - не по-възрастни от 50 години (към датата на сключване на договора за военна служба);

            3.3. да са годни за военна служба;

  3.4. да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията;

  3.5. срещу тях да няма образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер;

  3.6. да нямат друго гражданство;

  3.7. да не са освобождавани от военна служба поради наложено дисциплинарно наказание „уволнение”;

  3.8. да не са били освобождавани по дисциплинарен ред;

  3.9. да не са минали повече от 10 години от датата на освобождаването им от военна служба (кадрова военна служба) към датата на подаване на заявлението за участие в конкурса;

            3.10. да покриват нормативите за физическа годност;

            3.11. да са психологично пригодни;

       4. Срок за подаване на документи за участие в конкурса: до 26.02.2021 г.  във Военно окръжие – Русе, ул. ”Княжеска” № 8.

За контакт и информация за конкурса:

- Военно окръжие – Русе – ул. ”Княжеска” № 8, тел. 082/834 817.

         - интернет сайтове: - на Министерство на отбраната - www.mod.bg

                                                    - на Централно военно окръжие - www.comd.bg

 

Обява за провеждане на конкурс за оркестрант в Гвардейски представителен духов оркестър

О Б Я В А

за провеждане на конкурс за оркестрант в Гвардейски представителен духов оркестър чрез приемане на военна служба на лице, завършило гражданско средно или висше училище в страната или в чужбина

 

1. Със заповед № ОХ-22/13.01.2021 г. на министъра на отбраната на Република България е разкрита процедура за допускане до участие и провеждане на конкурс с кандидати за приемане на оркестрант на военна служба в Гвардейски представителен духов оркестър – в. ф. 54800 - гр. София, на лице, завършило гражданско средно или висше училище, както следва:

 

 

Наименование на вакантната

длъжност и населено място

 

 

 

 

Брой

 

 

Изисквания на длъжността

Военно звание

Изисквания за

минимално образование и квалификация

специфични изисквания за длъжността

Оркестрант III група

(в.ф. 54800 – София)

1

младши сержант, сержант,

старши сержант

Средно музикално образование

Специалист - „Цугтромбон”

  Всичко:

1

 

2. Кандидатите за участие в конкурса трябва да отговарят на следните изисквания:

2.1. да имат средно или по-високо образование по специалността;

2.2. да не са по-възрастни от 40 години, а лицата, отговарящи на чл. 141, ал. 6 от ЗОВСРБ – към датата на приемане на военна служба да им остават не по-малко от 5 години до навършване на пределната възраст по чл. 160 от ЗОВСРБ за военното звание, изискващо се за заеманата длъжност;

2.3. да са годни за военна служба;

2.4. да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията;

2.5. срещу тях да няма образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер;

2.6. да нямат друго гражданство;

2.7. да покриват нормативите за физическа годност;

2.8. да са психологично пригодни.

3. Конкурсът включва: изпит на музикален инструмент, изпит по физическа подготовка, изпит–тест за обща култура и събеседване.

3.1. Изпитът на музикален инструмент включва изпълнение на:

- гама до пет знака - изпълнение, зададено от комисията;

- етюд и пиеса - по избор на кандидата;

- изпълнение на зададен от комисията нотен текст в момента на провеждане на конкурса (прима виста).

Точките за този изпит се определят, както следва:

- за отлично изпълнение – 400 точки;

- за много добро изпълнение – 300 точки;

- за добро изпълнение – 200 точки;

- за удовлетворително изпълнение – 100 точки.

3.2. Изпитът по физическа подготовка на кандидатите ще се проведе чрез определяне на качествата им за сила (лицеви опори и коремни преси), бързина (бягане совалка 10х10 м.) и издръжливост (крос 1000 м.) по нормативи, определени в „Единен армейски тест”.

3.3. Тестът за обща култура включва 100 въпроса, като за всеки правилен отговор на въпрос се дава по една точка.

3.  Кандидатите за посочената по-горе вакантна длъжност могат да подадат заявление за участие в конкурса чрез Военно окръжие – Русе в срок                        до 11.02.2021 г.

 

За контакт и информация за конкурса:

- Военно окръжие – Русе – ул. ”Княжеска” № 8, тел. 082/834 817.

         - интернет сайтове: - на Министерство на отбраната - www.mod.bg

   - на Централно военно окръжие - www.comd.bg

 

Покана за публично обсъждане на проекта за бюджет 2021 г. на Община Иваново

Покана за публично обсъждане на проекта за бюджет 2021 г. на Община Иваново

 

На основание чл. 84, ал. 6 от Закона за публичните финанси и  Наредба за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местните дейности за следващите три години, за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на Община Иваново, кметът на Община Иваново Георги Миланов кани местната общност на

ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОЕКТА ЗА БЮДЖЕТ ЗА 2021 година

Уважаеми съграждани,

Предстои приемането на бюджета на Община Иваново за 2021 година. Очакваме вашите мнения, препоръки и предложения за проектобюджет 2021 г. в деловодството на Община Иваново или на електронен адрес obshtina@ivanovo.bg до  9,00 часа на 08.02.2021 година.

За постъпилите становища и предложения от публичното обсъждане ще бъде съставен протокол, който ще се приложи като неразделна част от проекта на общинския бюджет при внасянето му за разглеждане от Общински съвет.

Обсъждането ще се проведе на 8 февруари 2021 г. /понеделник/ от 10.00 часа в залата на Читалище „Христо Ботев“ с. Иваново, при спазване на всички противоепидемични мерки, съобразно заповедите на Министъра на здравеопазването.

 

Публично обсъждане на проекта за бюджет 2021 г. на Община Иваново

Публично обсъждане на проекта за бюджет 2021 г. на Община Иваново

 

О Б Я В А

О Б Я В А

Министерството на отбраната на Република България обявява свободни длъжности, определени за приемане на военна служба на български граждани, завършили средни или висши училища в страната и в чужбина чрез провеждане на конкурс:

 

1.  Военноморски сили – 30 длъжности

 

2.  Съвместно командване на специалните операции – 16 длъжности

 

Срок за подаване на документиВМС - до 08.01.2021 г.

                                                        - СКСО – до 20.01.2021 г.

 

За информация:

  • Офис за военен отчет в общината                  -      088 684 1435
  • Военно окръжие - Русе                                      -   082/834 817

Конкурс за рисунка и фотография посветен на Световния ден на водата

„Общински младежки дом – Русе“ и  „ВиК“ ООД - Русе организират Международен конкурс за фотография и рисунка, посветен на Световния ден на водата – 22 март.

Целта на конкурса е от една страна да развие таланта, въображението, уменията на младите творци, а от друга да осмисли значението на водата за живота на ПЛАНЕТАТА. Всеки от участниците трябва да изрази своя позиция, мисли и чувства върху различните аспекти от приложението на водата и значението ѝ за нашия живот, за опазването ѝ чиста, за водният кръговрат в природата, за достъпа до питейна вода и природните ресурси и разбира се за нейната изключителна красота. Темата на конкурса за 2021 година както на всички издания досега е темата която задава ООН и всяка година разглежда различен аспект от водният ресурс. Темата за 2021 година е ценността на водата. Тази тема включва екологичните, социалните и културните ценности, които хората поставят върху водата. Целта е да се разбере как хората оценяват водата - независимо дали е икономическа, социална, културна или по друг начин - как тя играе роля в техния живот.

1. КОНКУРС ЗА РИСУНКА: могат да участват лица от три възрастови групи:

  • oт I до IV клас
  • от V до VIIІ клас
  • от ІХ до XII клас

2. КОНКУРС ЗА ФОТОГРАФИЯ:

- Могат да участват младежи на възраст от 14 до 30 години;

През 2021 година, конкурса се провежда онлайн, поради това регистрацията и изпращане на творбите ще се извършва по електронен път в две стъпки:

  1. Попълване на онлайн регистрационна форма, която включва информация за участник и творбата. Линк към регистрационната форма: https://forms.gle/YoxJgvNG4oKycqbo6
  2. Изпращане на творби по имейл.

 

 

Проект на План-сметка за приходите и разходите за такса за битови отпадъци за 2021 г.

ДОКЛАД ЗА ПЛАН СМЕТКА ЧИСТОТА 2021 г., ПРИЛОЖЕНИЕ №1, ПРИЛОЖЕНИЕ №2, ПРИЛОЖЕНИЕ №3, ПРИЛОЖЕНИЕ №4, ПРИЛОЖЕНИЕ №5, ПРИЛОЖЕНИЕ №6