Международен конкурс за фотография и рисунка, посветен на Световния ден на водата – 22 март

„Общински младежки дом – Русе“ и  „ВиК“ ООД - Русе организират Международен конкурс за фотография и рисунка, посветен на Световния ден на водата – 22 март.Целта на конкурса е от една страна да развие таланта, въображението, уменията на младите творци, а от друга да осмисли значението на водата за живота на ПЛАНЕТАТА. Всеки от участниците трябва да изрази своя позиция, мисли и чувства върху различните аспекти от приложението на водата и значението ѝ за нашия живот, за опазването ѝ чиста, за водният кръговрат в природата, за достъпа до питейна вода и природните ресурси и разбира се за нейната изключителна красота. Темата на конкурса за 2021 година както на всички издания досега е темата която задава ООН и всяка година разглежда различен аспект от водният ресурс. Темата за 2021 година е ценността на водата. Тази тема включва екологичните, социалните и културните ценности, които хората поставят върху водата. Целта е да се разбере как хората оценяват водата - независимо дали е икономическа, социална, културна или по друг начин - как тя играе роля в техния живот.1. КОНКУРС ЗА РИСУНКА: могат да участват лица от три възрастови групи:
  • oт I до IV клас

  • от V до VIIІ клас

  • от ІХ до XII клас2. КОНКУРС ЗА ФОТОГРАФИЯ:- Могат да участват младежи на възраст от 14 до 30 години;През 2021 година, конкурса се провежда онлайн, поради това регистрацията и изпращане на творбите ще се извършва по електронен път в две стъпки:
  1. Попълване на онлайн регистрационна форма, която включва информация за участник и творбата. Линк към регистрационната форма: https://forms.gle/YoxJgvNG4oKycqbo6

  2. Изпращане на творби по имейл.