Обяви

Конкурс за рисунка и фотография посветен на Световния ден на водата

„Общински младежки дом – Русе“ и  „ВиК“ ООД - Русе организират Международен конкурс за фотография и рисунка, посветен на Световния ден на водата – 22 март.

Целта на конкурса е от една страна да развие таланта, въображението, уменията на младите творци, а от друга да осмисли значението на водата за живота на ПЛАНЕТАТА. Всеки от участниците трябва да изрази своя позиция, мисли и чувства върху различните аспекти от приложението на водата и значението ѝ за нашия живот, за опазването ѝ чиста, за водният кръговрат в природата, за достъпа до питейна вода и природните ресурси и разбира се за нейната изключителна красота. Темата на конкурса за 2021 година както на всички издания досега е темата която задава ООН и всяка година разглежда различен аспект от водният ресурс. Темата за 2021 година е ценността на водата. Тази тема включва екологичните, социалните и културните ценности, които хората поставят върху водата. Целта е да се разбере как хората оценяват водата - независимо дали е икономическа, социална, културна или по друг начин - как тя играе роля в техния живот.

1. КОНКУРС ЗА РИСУНКА: могат да участват лица от три възрастови групи:

  • oт I до IV клас
  • от V до VIIІ клас
  • от ІХ до XII клас

2. КОНКУРС ЗА ФОТОГРАФИЯ:

- Могат да участват младежи на възраст от 14 до 30 години;

През 2021 година, конкурса се провежда онлайн, поради това регистрацията и изпращане на творбите ще се извършва по електронен път в две стъпки:

  1. Попълване на онлайн регистрационна форма, която включва информация за участник и творбата. Линк към регистрационната форма: https://forms.gle/YoxJgvNG4oKycqbo6
  2. Изпращане на творби по имейл.

 

 

Проект на План-сметка за приходите и разходите за такса за битови отпадъци за 2021 г.

ДОКЛАД ЗА ПЛАН СМЕТКА ЧИСТОТА 2021 г., ПРИЛОЖЕНИЕ №1, ПРИЛОЖЕНИЕ №2, ПРИЛОЖЕНИЕ №3, ПРИЛОЖЕНИЕ №4, ПРИЛОЖЕНИЕ №5, ПРИЛОЖЕНИЕ №6

 

Обява за конкурс за възлагане предоставянето на социалната услуга "Център за социална рехабилитация и интеграция" за стари хора, възрастни и деца с физически увреждания

Със Заповед № РД-09-748/21.12.2020 г. се изменя  Заповед № РД-09-508/ 31.07.2020 г., изм. със Заповед № РД-09-590/23.09.2020 г., с която е обявен конкурсът за възлагане предоставянето на социалната услуга „Център за социална рехабилитация и интеграция“за стари хора, възрастни и деца с физически увреждания в с. Щръклево, общ. Иваново, обл. Русе.

Новата дата за провеждане на конкурса е 21.12.2020 г. от 14.00 ч.

ОБЯВЛЕНИЕ за участие в стипендиантска програма

Обявление за провеждане на подбор за участие в стипендиантска програма - Специалност Строително инженерство

 

ОБЯВЛЕНИЕ за участие в стипендиантска програма

Обявление за провеждане на подбор за участие в стипендиантска програма - Специалност Счетоводство и контрол

 

О Б Я В А

Министерството на отбраната на Република България обявява 18 свободни длъжности във военни формирования от състава на Стационарната комуникационна и информационна система, определени за приемане на военна служба на лица, завършили средни или висши училища в страната и в чужбина чрез провеждане на конкурс.

 

Срок за подаване на документи27.11.2020 година

 

 

За информация:

  • Офис за военен отчет в общината                     -      088 684 1435
  • Военно окръжие - Русе                                        -  082/834 817

О Б Я В А

Министерството на отбраната на Република България обявява 2 свободни офицерски длъжности във Военно-географски център - Троян, които следва да се заемат след провеждане на конкурс за приемане на военна служба на български граждани, завършили граждански средни или висши училища в страната и в чужбина

 

Срок за подаване на документи13.11.2020 година

 

За информация:

  • Офис за военен отчет в общината                     -      088 684 1435
  • Военно окръжие - Русе                                        -  082/834 817

 

Подбор на кандидати за преброители и контрольори във връзка с преброяване на населението и жилищния фонд през 2021 г.

Във връзка с предстоящото преброяване на населението и жилищния фонд през 2021 година, Община Иваново обявява подбор на кандидати за преброители и контрольори. Документи ще се приемат всеки работен ден от 8:15 ч. до 16.45 ч. в периода 15.09.- 30.10.2020 г. в Центъра  за гражданска регистрация и административно обслужване на гражданите, находящ се в сградата на Община Иваново - с. Иваново, ул. "Олимпийска" № 75.

Кандидатите трябва да притежават минимум средно образование.

Необходими документи:
1. Заявление по образец
2. Европейски формат на автобиография по образец.

3. Актуална снимка.

4. Копие от диплома за завършено образование


Образци от документите могат да бъдат изтеглени от сайта на Община Иваново.